Clubhouse ‘1 op de 10’ live – zaterdag 29 mei 2021 om  11.00 uur 

Op zaterdag 29 mei van 11.00 – 12.00 uur is de tweede aflevering van een tweewekelijks programma in Clubhouse over endometriose. 

Het thema van deze aflevering: hoe zetten we Endometriose op de kaart? Want hoewel 1 op de 10 vrouwen in de vruchtbare leeftijd in Nederland deze ziekte heeft, is er onvoldoende aandacht voor. Er zijn duizenden vrouwen die de ziekte hebben, zonder dit te weten. Er zijn nog veel meer mensen die geen idee hebben wat het is!
In deze uitzending is er ruimte voor vragen over endometriose. En gaan we in op wat er voor nodig is om endometriose voor eens en altijd goed op de kaart te zetten.
Dus ben jij bijvoorbeeld een marketing/communicatie/pr-specialist? Schroom dan niet om deel te nemen, jouw denkkracht is hard nodig!
Meer info: Link naar de uitzending – CLUBHOUSE over Endometriose
#endometriose #awareness #marketing #pr

Clubhouse ‘1 op de 10’ live – zaterdag 15 mei 2021 om  11.00 uur 

Vanaf zaterdag 15 mei met Clubhouse ‘1 op de 10’ de deuren naar een online gespreksmogelijkheid om samen met mij in gesprek te gaan over endometriose en adenomyose. Alleen luisteren is ook prima. Je bent van harte welkom op: Clubhouse ‘1 op de 10’.

Clubhouse is een app (met inmiddels 2 miljoen gebruikers) waarin je live gesprekken kunt voeren en kunt luisteren. Eigenlijk is het een mix tussen een podcastplatform en een socialmediakanaal. De focus ligt op gesprekken. En dan niet op chatgesprekken zoals bij de meeste socialmedia-apps, maar om live ‘gesproken’ gesprekken. Zonder beeld. Dus eigenlijk gewoon ‘groepsbellen’. Clubhouse is momenteel alleen nog toegankelijk via een Iphone.
 
Lijkt het je leuk om er zaterdag bij te zijn? Download dan de Clubhouse app op je telefoon. Vooralsnog dus alleen mogelijk met een Iphone. (Aan een versie voor Android wordt nog gewerkt). Daarna moet je lid worden. Dat gaat niet vanzelf, iemand moet je voordragen. Ik heb een paar uitnodigingen over, dus stuur me een pm als je erop wilt, dan help ik je verder. Lijkt me super om veel vrouwen te spreken a.s. zaterdag. Ik wil dit om te beginnen twee-wekelijks gaan doen. Dus zit je straks ook op Clubhouse (of misschien zit je er al lang op), zoek dan mijn naam op en volg mij. De deuren van Clubhouse ‘1 op de 10’ staan open.
 
Wie weet tot zaterdag!

 

 


Podcast-serie over endometriose: ‘1 op de 10’

update april 2021:  De aftrap van de productie van de podcast bleek ongeveer gelijk te lopen met de start van Corona. Desalniettemin heb ik tussen de lockdowns door kans gezien om veel vrouwen live te spreken. Maar met een kind die niet naar school kon, in combinatie met thuis werken, heb ik de montage (mijn vrijwilligerswerk) nog niet kunnen afronden. De komende periode pak ik de draad weer op. 

********************************************************************************************************************

In 2020 produceert &Annemarie de podcast ‘1 op 10’. De podcast gaat over endometriose, een van de meest voorkomende ziektes ter wereld. Toch is deze chronische ziekte voor veel mensen volstrekt onbekend. Endometriose treft één op de tien vrouwen, meestal in de vruchtbare leeftijd. Dat betekent dat er In Nederland 420.000 vrouwen aan deze ziekte lijden. Een deel van deze vrouwen heeft de aandoening in ernstige mate, zij hebben dagelijkse invaliderende pijn waar zeer lastig mee te leven is.

Wat is endometriose?

Endometriose wordt omschreven als een aandoening waarbij weefsel dat een beetje lijkt op het weefsel in de baarmoeder, wordt aangetroffen buiten de baarmoeder. Hoe endometriose precies ontstaat is niet helemaal duidelijk. Vrouwen met endometriose ondervinden jarenlange vertraging (gemiddeld 8 jaar) bij het stellen van de diagnose, omdat hun klachten vaak niet goed worden begrepen door artsen en/of omdat ze soms zelf nalaten naar een arts te gaan. Artsen hebben uiteenlopende visies over wat de symptomen zijn, waardoor het voorkomt dat vrouwen suboptimale of niet-effectieve behandelingen krijgen. Soms resulterend in een leven met chronische en slopende pijn.

Meer (Engelstalige) informatie over endometriose kun je hier vinden: Nancy’s Nook en Endopeadia.

Doelen van de podcast


– Aandacht, bewustwording en erkenning voor endometriose creëren bij vrouwen, medici en werkgevers.
– Voorlichting/ informatie geven over de ziekte, de klachten, de diagnose en de behandelmogelijkheden.
– Vrouwen inzicht geven in hoe ze regie kunnen nemen over hun ziekte/genezingsproces.
– Oproepen tot meer onderzoek naar de ziekte.
– Het verbeteren van de zorg rondom endometriose. Zoals het eerder en beter stellen van een diagnose, kennis en begrip over endometriose bij medici zoals huisartsen en bedrijfs-en verzekeringsartsen.

Opbouw van de podcast serie

Voor de podcast-serie over endometriose interview ik vrouwen en artsen. In eerste instantie interview ik in totaal dertig vrouwen die endometriose en/of adenomyose hebben of hebben gehad. Over elke vrouw maak ik een aparte aflevering. Daarna maak ik een compilatie van de verschillende afleveringen op thema, hierbij interview ik artsen die ik laat reageren op de huidige stand van zaken van de endometriosezorg in Nederland en op de ervaringsverhalen van al deze vrouwen.

 

 

Voor deze podcast kom ik graag in contact met ervaringsdeskundigen en artsen die over deze ziekte willen vertellen.

.

Nicole – in gesprek met Nicole bij haar thuis in Zwolle.

Jane – interview op haar werkplek in Utrecht.

Nicole uit Amsterdam, ook bij haar thuis.

Vlak voor de start van het interview met Nicole uit Amsterdam.